-terug naar nieuwsoverzicht-

10 jaar MolenaarNSF100 Cup op MOTORbeurs Utrecht


De Molenaar NSF100 Cup gaat in 2018 alweer voor het tiende jaar van start! Het raceseizoen zal in april op de TT Junior Track aanvangen maar voorafgaand aan het seizoen is de Cup al te bewonderen tijdens de MOTORbeurs in Utrecht.

Al 10 jaar is de Molenaar NSF100 Cup een populaire klasse waarin veel jonge talenten de kans hebben gekregen zicht te ontwikkelen. De klasse werd in 2009 in het leven geroepen, omdat het voor Arie en Carla Molenaar steeds lastiger werd om Nederlandse coureurs voor hun GP Racing team te vinden. Talentvolle, jonge coureurs waren schaars. Het werd hoog tijd om zelf de jeugd klaar te stomen voor het grote werk. De keuze voor een hierbij passende motor viel op de onverwoestbare Honda NSF100. Hiermee werd in Japan en andere Europese landen ook al jeugdraces verreden. Niet veel later was de Molenaar NSF100 Cup een feit! Het belangrijkste: racen met dezelfde middelen, dezelfde voorwaarden en voor iedereen betaalbaar. In maart 2009 stonden er maar liefst 27 coureurs aan de start van de eerste race met toppers die niet veel later door zouden stromen naar WK niveau, zoals Scott Deroue, Bo Bendsneyder en in het tweede seizoen Livio Loi. Ook in de jaren daarna zijn er coureurs vanuit de Molenaar NSF100 Cup doorgestroomd naar races op WK niveau, zoals Walid Soppe, Robert Schotman, Victor Steeman en Loran Faber.

Het afgelopen seizoen werd gekenmerkt door een hoog niveau van alle rijders en ook komend seizoen lijkt veelbelovend. Door talentontwikkeling vanaf zeer jonge leeftijd, waar bijvoorbeeld Racekids zorg voor draagt, is een compactere Cup gevormd. Waar een paar jaar terug er nog ongeveer 5 seconden verschil in rondetijd zat tussen de eerste en laatste rijder, was dat afgelopen seizoen gehalveerd. Dat staat garant voor spannende races met veel strijd op de baan. Maar naast de baan bloeien er mooie vriendschappen op tussen de jonge coureurs. En dat is ook wat de Molenaar NSF100 Cup tot een heel speciale klasse maakt.

Op 15 april zal de Molenaar NSF100 Cup aan haar tiende seizoen beginnen op de TT Junior Track in Assen, als onderdeel van het NK Junior Moto Racing. Maar voor die tijd kunnen de motoren al bewonderd worden op de MOTORbeurs in Utrecht. Nog niets te doen komend weekend? Van donderdag 22 februari tot en met zondag 25 februari ben je van harte welkom! De Molenaar NSF100 Cup is te vinden bij de stand van Arie Molenaar motors, naast de hoofdingang in hal 8. Je kan daar ook de Moto3 Ajo KTM van Bo Bendsneyder bewonderen en een blik werpen op de motor waarmee Edwin Straver onlangs Dakar heeft gereden. Neem meteen een kijkje bij alle speciale beursaanbiedingen en print de bon uit voor een gratis kopje koffie of thee via deze link: https://www.ariemolenaarmotors.nl/waardebon-motorbeurs-2018/

Alle info over de MOTORbeurs Utrecht vind je via deze link: http://www.motorbeursutrecht.nl

Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter en instagram

https://www.facebook.com/NSF100

https://twitter.com/MolenaarNSF100

https://www.instagram.com/molenaarnsf100line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Tappel domineert in Staphorst
Op evenemententerrein ‘De Tippe’ in Staph…

Eerste zege voor Boessenkool in Veldhoven
Na tijdens de openingsrace in Assen zijn goed…

Nick Roelfsema318
Damian Boessenkool267
Daniel Tappel235
Twan Smits220
Roy Klompmakers177
Bastiaan Visser157
Maik Duin148
Loris Veneman112
Kay van Steenbergen108
Justin Fokkert89
Dylan Czarkowski88
Luca de Vries72
Julius Martakoesoemah50
Sem Bijman46
Sven Dijkstra45
Thijs Westenbrink43
Dion Horstmann23
Timon van Geel10