Competitie


Opperste concentratie. De hand bedient soepel de gashendel zoekend naar de juiste toeren. De ogen zijn strak gericht op de lichten. Pole position. De perfecte plek. Gashendel wordt verder opengedraaid. Ronkende motoren overal. Focus. Lichten uit. Weg! Gedrang in de eerste bocht, twee plekken verloren. Op zoek naar de koploper. Scherp door de bochten en stevig op het gas blijven. Langzaam komt de koploper in het vizier. Nummer twee al ingehaald. Rustig blijven. Klein gaatje en… er voorbij. Nu volhouden. Bo Bendsneyder

Als eerste over de streep na zestien ronden! Dat overkwam oud-NSF coureur Bo Bendsneyder tijdens de TT van 2014. Als Red Bull Rookie pakte hij de hoogste trede van het podium in Assen en liet hij het Wilhelmus weer klinken over de Drentse hei.

Wil jij net als Bo zegevieren op Assen? Of misschien wel net als Marc Marquez en Valentino Rossi wereldkampioen worden in de MotoGP? Dan is het Molenaar NSF 100 Championship de beste start van je motorsportcarrière.

Opleiding
Het Molenaar NSF 100 Championship biedt jongens en meisjes van 10 tot en met 14 jaar de kans om op een laagdrempelige, professionele manier te motorracen. Onder begeleiding van een KNMV MT trainer wordt er aandacht besteed aan alle facetten van de motorsport: van techniek tot voeding en van conditie tot mentale kracht. En dat alles in een gezellige sfeer waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en waar discipline belangrijk is.

Ervaring
Om deel te nemen aan het Molenaar NSF 100 Championship is ervaring een vereiste. Ervaring biedt jou de mogelijkheid om sneller aan te sluiten bij de rest van het deelnemersveld. Ervaring in bijvoorbeeld mountainbiken, karten, trial of cross kan al een goede basis zijn om te racen op een NSF100. De beste leerschool is en blijft de minibike. Heb je echt nog nooit op een motor gezeten? Dan adviseren we je meestal om eerst een jaartje te gaan minibiken. We kunnen je echt het beste adviseren als we precies weten wat jouw achtergrond en motivatie is. Twijfel je nog? Of wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens samen met je ouders kijken op een van de wedstrijddagen.

Competitie
Een seizoen Molenaar NSF 100 bestaat uit ongeveer 8 wedstrijddagen  (16 wedstrijden) die bestaan uit een vrije training en een kwalificatie training van elk ongeveer 15 minuten en twee wedstrijdraces die elk ongeveer 20 minuten duren. Per wedstrijddag wordt er geloot op welke motor je die dag rijdt. Er worden in aanloop naar en gedurende het seizoen ook diverse trainingen georganiseerd. De winnaar is aan het eind van het seizoen Nederlands Kampioen. De wedstrijden worden gefaciliteerd door de SOBW.

Inschrijven
Schrijf je hier in voor het nieuwe seizoen!

Opstapdagen
In het verleden organiseerden wij vaker opstapdagen zodat je zelf kan ervaren hoe het is om op een NSF 100 te rijden. Op dit moment is er nog geen informatie bekend over een nieuwe opstapdag. Hou onze website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.

Vruchten afwerpen
Wij zijn er trots op dat het Molenaar NSF 100 Championship inmiddels zijn vruchten afwerpt en talenten aflevert aan (inter)nationale competities. Daar doen we het voor! Wij zijn trots op onze kampioenen:

2009 Scott Deroue (Red Bull MotoGP Rookies cup, GP Moto3, British Superbikes Moto3)
2010 Livio Loi (Red Bull MotoGP Rookies cup, GP Moto3)
2011 Bo Bendsneyder (Yamaha R125 cup, Moriwaki cup, Red Bull MotoGP Rookies Cup, CEV Repsol Spaans Open)
2012 Robert Schotman (Moriwaki cup, Red Bull MotoGP Rookies Cup, KTM RC390)
2013 Victor Steeman (Moriwaki Cup)
2014 Walid Soppe (Red Bull MotoGP Rookies Cup, IDM)
2015 Rick Dunnik  (Moto3 NEC)
2016 Loran Faber (]

Vervolgstappen
Ben jij te oud voor het Molenaar NSF 100 Championship of wil je een stapje hoger gaan? Dan zijn er diverse kampioenschappen waar je je verder kunt ontwikkelen zoals de Moriwaki 250 Junior Cup, KTM RC390 Cup, Yamaha R125 Cup en ook de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Laat je inspireren door onderstaand filmpje en ontdek hoe leuk het is om te racen bij het Molenaar NSF 100 Championship!


line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Wedstrijden in Emmen vallen in het water, Kas Beekmans kampioen
Kas Beekmans heeft in de voorlaatste race van…

GAMMA Racing Day: Beekmans grote winnaar, van den Goorbergh grote verrassing
GAMMA Racing Day: Beekmans grote winnaar, van…

Twan Smits beste regenrijder in Veldhoven
Het zat er aan te komen: een regenrace. Na to…

Leerzaam weekend in Francorchamps
Leerzaam weekend in Francorchamps Een weekend…

Snelle Rookies in Assen
Na de overwinning van Colin Velthuizen tijden…

Colin Velthuizen oppermachtig in Berghem
Colin Velthuizen oppermachtig in Berghem Eind…

Kas Beekmans1242
Justin Fokkert776
Colin Velthuizen702
Twan Smits622
Daniël Tappel536
Galip Satici534
Eddie de Boer520
Damian Boessenkool518
Maik Duin496
Zonta van den Goorbergh465
Roy Klompmakers360
Melvin van der Voort341
Sven Doornenbal312
Gijsbert Koetsier312
Kay van Steenbergen239
Marnick Kloosterman228
Valentino Imbrogiano201
Sven Wind77
Timon van Geel0