-terug naar nieuwsoverzicht-

De kop is eraf!


Afgelopen weekend hebben de pupillen in het Molenaar NSF100 Championship hun eerste officiële meters op de TT Junior Track in Assen gemaakt. Het hele weekend stond in het teken van trainen en dit is in alle opzichten goed gelukt. Op zaterdag was de baan overwegend droog en trainden de coureurs volop op hun verbeterpunten. Zondag was een natte maar daardoor ook zeer waardevolle dag. De middag werd gebruikt om ook een aantal proefstarts te maken.

De coureurs waren zeer tevreden over de seizoenstart. Op 28 maart volgt de eerste wedstrijd in Brakel. Enkele coureurs blikken terug op hun weekend:

Timo Wieme, 4e jaars: “Het ging erg goed, ik had al een paar keer getraind op de NSF voordat ik aan dit weekend begon. Verder heb ik aan mijn conditie gewerkt en ook af te toe gecrost. Het ging erg goed, ik wil dit seizoen echt nog later gaan remmen en eerder op het gas gaan. Daar moet ik echt meer op gaan focussen en gericht op trainen. Dit jaar wil ik graag een aantal keren op het podium staan en ik hoop in de top 4 te eindigen.”

Gijsbert Koetsier, 3e jaars: “Ik heb best progressie gemaakt deze trainingen. Ik zat een aantal keren in een groepje en we waren best aan elkaar gewaagd, het ging echt onwijs goed! Ik wil vooral mijn bochtensnelheid gaan verbeteren dit seizoen. Mijn techniek is best verbeterd, nu wil ik gaan focussen op de bochten. Als ik aan het eind van het seizoen tussen de 10e en 15e plek eindig ben ik heel tevreden.”

Selwin Hamden, 3e jaars: “Ik moest best wel weer wennen dit weekend op de NSF. Ik ben ook langer geworden en daardoor kreeg ik soms nog wel wat kramp in mijn spieren. Ik ben deze winter veel naar de sportschool gegaan om mijn conditie op peil te houden. De rechterbochten gaan nog niet zo lekker, daar moet ik nog wat meer aan werken. Ook bij het uitkomen van de bocht is nog wel progressie te boeken, zeker ook omdat ik nu zwaarder ben geworden. Ik hoop in de top 10 te eindigen dit jaar.”

Dinand Heijnen, 1e jaars: Het ging erg goed dit weekend, ik heb veel geleerd waaronder later remmen en eerder op het gas gaan. Ik heb ook veel tips gekregen waardoor ik nu beter kan starten. Dit is mijn derde jaar op een motor, hiervoor heb ik 2 jaar op de minibike gereden. Mijn doel voor dit jaar is de top 10.”

Valentino Imbrogiano, 1e jaars: “Ik vond mijn eerste weekend erg leuk. Ik heb veel geleerd waaronder schakelen. Op de minibike hoeft dat niet en ik heb pas een paar keer eerder geschakeld op een andere motor. Ook mijn starts die ik heb geoefend gingen best goed, behalve de laatste want toen stond mijn motor nog in z’n vrij. Ik wil dit jaar nog wel leren om eerst te remmen en dan pas te schakelen. Ik ben wel tevreden als ik aan het eind van het seizoen in de top vijftien eindig.”

Molenaar NSF100 Championshipline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Tappel domineert in Staphorst
Op evenemententerrein ‘De Tippe’ in Staph…

Eerste zege voor Boessenkool in Veldhoven
Na tijdens de openingsrace in Assen zijn goed…

Nick Roelfsema318
Damian Boessenkool267
Daniel Tappel235
Twan Smits220
Roy Klompmakers177
Bastiaan Visser157
Maik Duin148
Loris Veneman112
Kay van Steenbergen108
Justin Fokkert89
Dylan Czarkowski88
Luca de Vries72
Julius Martakoesoemah50
Sem Bijman46
Sven Dijkstra45
Thijs Westenbrink43
Dion Horstmann23
Timon van Geel10