-terug naar nieuwsoverzicht-

Djim Ulrich laat zich de kaas niet van zijn brood eten


Het is duidelijk wie de dienst uitmaken in het zesde seizoen van het Molenaar NSF100 Championship. Walid Soppe en Djim Ulrich zijn een maatje te groot voor hun tegenstanders en bewezen dat ook afgelopen weekend weer. Op een natte TT Junior Track in Assen vochten de twee kemphanen wederom een spannend persoonlijk duel uit. Dit maal trok Djim Ulrich aan het langste eind en mocht hij aan het eind van de dag de hoogste trede van het podium betreden. Jeffrey Buis werd derde.

In de eerste race pakte Soppe nipt de winst waarbij hij op 0,125 sec werd gevolgd door Djim Ulrich. Beide coureurs hadden een aanzienlijke voorsprong op hun achtervolgers. Achter de twee koplopers zijn steevast Jeffrey Buis, Rick Dunnik en Finn de Bruin te vinden. Zij vechten met elkaar voor de overgebleven punten. Als even later ook Quentin Koers zich met de groep achtervolgers gaat bemoeien valt de groep wat uit elkaar en vechten Koers en Dunnik om plek vier. Een valpartij van Koers halverwege de race gooit roet in het eten van de jonge Assenaar en daarmee zijn z’n kansen op een mooie klassering verkeken. Hij wordt veertiende. Een verrassend optreden was er van Selwin Hamden. De nieuweling heeft weinig ervaring op een NSF maar heeft geen angst voor een natte baan. Hij werd knap zesde en stijgt vier plaatsen in het klassement. De race werd in de tweede ronde door een rode vlag opnieuw gestart omdat Jurgen Kramer flink ten val kwam. Voor hem was de wedstrijd helaas voorbij.

Djim Ulrich laat zich in de tweede race de kaas niet nog eens van zijn brood eten en pakt ditmaal wel de overwinning. Na een stevig duel met Soppe houdt hij op de streep slechts 0,016 sec voorsprong over. Zijn winst in de tweede race is doorslaggevend voor de dag overwinning. Quentin Koers laat kostbare punten liggen want een stevige schuiver al vroeg in de wedstrijd weerhoudt hem van verder rijden. Bibi Damen moet haar motor al in de eerste ronde aan de kant zetten met technische problemen.

Coureurs aan het woord
Selwin Hamden rijdt dit jaar voor het eerst op een Honda NSF100. Hij eiste de achtste plek op: “Ik ben niet bang om in de regen te rijden. Het ging best goed vandaag, misschien had ik nog wel beter gekund maar ik ben wel tevreden. De komende wedstrijden ga ik goed focussen op het rijden van goede lijnen, daar kan ik nog veel winst behalen.”

Loran Faber was niet zo tevreden over zijn kwalificatie: “Ik had wat moeite om een goed gevoel met de motor te krijgen. Doordat ik een aantal keren last had van andere coureurs op de baan kon ik geen snelle tijd neerzetten. Met de wedstrijden had ik wel een goede start maar als ik wat beter had gekwalificeerd dan had ik meer voorin kunnen rijden.”

In zijn vrije training klokte Thom Molenaar nog een vijfde tijd maar dit kon hij niet doorzetten naar een goede kwalificatie: “De regen is niet echt mijn ding en daardoor kwalificeerde ik me als tiende. De eerste race ging wel heel goed. Net voor de streep werd ik ingehaald door Djim en Walid. Als ik iets sneller was geweest had ik die ronde kunnen uitrijden en misschien nog wel een plekje winst kunnen pakken. In de tweede race was het jammer dat ik viel waardoor ik dertiende werd. Ik hoop aan het eind van het seizoen in de top 10 te eindigen.”

Snelle start voor Soppe en Ulrich

    

Selwin Hamdenline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019
2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF1…

Visser wint in Berghem, Roelfsema dubbel kampioen
Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kamp…

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Yens van den Bor0
Jaiden Blokzijl0
Thije Ligtermoed0
Rio Olofsen0
Dylan Czarkowski0
Bart van Duinen0
Maxim Westra0
Riccardo Bosgraaf0
Delano Greven0
Nyo de Vits0
Julian van Kalkeren0
Ties Klem0
Sem Ligtenberg0
Jur Wattel0
Alec Willemen0
Loris Veneman0
Maxim van der Pas0
Sem Bijman0