-terug naar nieuwsoverzicht-

Djim Ulrich stelt tweede plaats veilig


Met een minimale voorsprong van slechts 16 punten op de nummer drie Rick Dunnik wordt Djim Ulrich tweede in het zesde seizoen van het Molenaar NSF100 Championship. De coureur uit Sliedrecht moest alles op alles zetten om deze tweede plaats veilig te stellen tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in Eindhoven.

Zoals gebruikelijk dit seizoen stond ook in de laatste wedstrijd Walid Soppe op pole position. De jonge coureur uit Coevorden kon twee weken geleden zijn kampioensfeestje al vieren en wilde de laatste wedstrijd in stijl als kampioen afsluiten. In de eerste race weet Soppe al snel weg te rijden van het deelnemersveld en hij neemt Ulrich in zijn kielzog mee. De sterk rijdende Loran Faber laat zich goed van voren zien en rijdt samen met Jeffrey Buis net achter de twee koplopers. Rick Dunnik rijdt daarachter op een vijfde plaats. Ook Bibi Damen is deze race goed begonnen en zij rijdt langzaam weg van haar groepje en gaat op jacht naar Dunnik. Met nog twaalf ronden te rijden raakt Djim Ulrich uit balans in de chicane waardoor hij hard naast de baan in het talud belandt. Voor hem is de wedstrijd over. Soppe rijdt de wedstrijd met flinke voorsprong bekeken uit. In de laatste ronde kaapt Jeffrey Buis nog net voor Loran Faber de tweede plaats weg. Rick Dunnik eindigt als vierde. Bibi Damen moet Finn de Bruin voor zich laten en eindigt op een verdienstelijke zesde plaats.

Nieuwe banden
In de tweede race gaat Djim Ulrich voor de herkansing. Het verschil met Rick Dunnik is in het klassement op dat moment slechts 24 punten. Door zijn crash in de eerste race moet Ulrich op een andere motor met nieuwe banden starten. Hierdoor kan hij de eerste ronde niet meteen vol gas in de aanval gaan en bevindt hij zich na de eerste ronde op plek tien. Soppe is dan alweer uit het zicht van de rest verdwenen. Achter Soppe strijden Buis, Faber en Dunnik om de tweede plaats. Bibi Damen en Finn de Bruin zijn ook deze tweede wedstrijd weer in een hevige strijd met elkaar beland en vechten om plaats vijf. Met slechts 0,8 seconden voorsprong pakt Buis wederom de tweede plaats voor Faber. Djim Ulrich heeft zich flink terug geknokt en weet in de laatste ronde nog net voor Finn de Bruin en Bibi Damen als vijfde te finishen.

Ulrich: “In de eerste race raakte ik de concentratie een beetje kwijt en kwam ik niet goed uit in de chicane. Mijn motor begon te schudden en ik ging te hard over een hobbel heen waardoor ik langs de baan raakte en tegen een heuvel aan reed. De tweede race wist ik dat ik mijn banden goed moest opwarmen. Dat was best lastig, ik viel zelfs bijna. Op een gegeven moment ben ik wel gaan denken aan mijn tweede plaats en heb ik de resterende ronden gewoon ontzettend hard gereden. Glibberen, glijden, het maakte me niet meer uit ik wilde die tweede plaats veilig stellen en dat is uiteindelijk gelukt en daar ben ik ontzettend blij mee!”

Coureurs aan het woord
Rick Kooistra rijdt voor het eerst dit seizoen in de NSF Cup en is tevreden over zijn debuut: “Ik ben wel tevreden over dit seizoen. In het begin reed ik vaak achteraan en nu eindig ik meestal rond de vijftiende of zestiende plaats. Ik heb nu ook een eigen NSF motor waar ik op kan trainen. Dit seizoen heb ik ontzettend veel geleerd en ik doe volgend jaar graag weer mee!”

Pieter Kerstens is de jongste deelnemer van de NSF Cup en ook hij rijdt dit jaar voor het eerst: “Ik heb lekker gereden vandaag. De eerste race heb ik strijd gehad met Gijsbert en Jurgen, dat was mooi. Ik heb veel geleerd van het racen op asfalt want hiervoor heb ik gecrost. Daar moet je in een bocht je been uitsteken en hier je knie aan de grond. Ook het schakelen is anders en plat liggen op de motor ben ik niet gewend. Maar naarmate het seizoen vorderde ging het steeds beter. Volgend jaar hoop ik in de top tien te eindigen.”

De wedstrijd in Eindhoven was de laatste van het seizoen 2014. Het klassement is daarmee bekend en Walid Soppe is de zesde kampioen na Scott Deroue in 2009, Livio Loi in 2010, Bo Bendsneyder in 2011, Robert Schotman in 2012 en Victor Steeman in 2013. Dat het Molenaar NSF100 Championship talenten aflevert is inmiddels duidelijk. De eerste vier kampioenen hebben het inmiddels allemaal geschopt tot aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup en zelfs Moto3.

De inschrijving voor het nieuwe seizoen is inmiddels geopend. Iedereen tussen de 9 en 14 jaar kan zich inschrijven. Lees meer >>

Djim Ulrich tijdens Molenaar NSF100 championshipline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Tappel domineert in Staphorst
Op evenemententerrein ‘De Tippe’ in Staph…

Eerste zege voor Boessenkool in Veldhoven
Na tijdens de openingsrace in Assen zijn goed…

Nick Roelfsema318
Damian Boessenkool267
Daniel Tappel235
Twan Smits220
Roy Klompmakers177
Bastiaan Visser157
Maik Duin148
Loris Veneman112
Kay van Steenbergen108
Justin Fokkert89
Dylan Czarkowski88
Luca de Vries72
Julius Martakoesoemah50
Sem Bijman46
Sven Dijkstra45
Thijs Westenbrink43
Dion Horstmann23
Timon van Geel10