-terug naar nieuwsoverzicht-

Dubbele overwinning voor Walid Soppe in Brakel


Maakte Walid Soppe vorige week nog een foutje in de eerste wedstrijd waardoor hij Djim Ulrich voor zich moest laten, afgelopen maandag revancheerde de jonge coureur uit Coevorden zich knap en pakte in beide wedstrijdraces op de Wielerbaan in Brakel de overwinning. Nu was het Ulrich die punten liet liggen door een valpartij in de eerste race.

Doordat de transponders te laat op het circuit arriveerden gingen de coureurs in de eerste wedstrijd van start op volgorde van de stand van het klassement. Ulrich pakte meteen de leiding in de race en nam Soppe en Jeffrey Buis in zijn kielzog mee. Na enkele ronden komen Ulrich en Buis samen ten val waardoor Soppe de race eenvoudig wint voor Rick Dunnik en Finn de Bruin die profiteren van de foutjes van hun tegenstanders. “We zaten steeds in elkaars slipstream en dat ging erg goed. Het was wel jammer dat Djim en Jeffrey vielen want daardoor was de strijd van de wedstrijd wel een beetje weg” aldus Soppe.

In het vizier
In de tweede race bepaalt de uitslag van de eerste race de startopstelling. Dat betekent dat Djim Ulrich vanaf een twaalfde positie moet starten en Jeffrey Buis een teleurstellende laatste positie moet innemen. Beide coureurs laten zich niet kennen en knokken zich stevig terug in de wedstrijd. Soppe is weer goed weg en krijgt nu Dunnik, de Bruin, Niek van den Broek en Quentin Koers mee. Al na een ronde of zes voegt Ulrich zich bij deze groep en vecht hij voor een plek nog verder vooraan. Vrij snel daarna vallen de Bruin en later ook Koers waardoor Ulrich naar voren komt en Soppe in het vizier krijgt. Hij komt echter een aantal seconden tekort om de winst te pakken maar wordt nog knap tweede. Jeffrey Buis deed uiteindelijk nog goede zaken door driekwart van het deelnemersveld voorbij te gaan in de tweede race en op de streep een vijfde plaats te pakken.

Coureurs aan het woord
Niek van den Broek was erg tevreden over zijn prestatie in Brakel. De twee vierde plaatsen waren uiteindelijk goed om als derde in de einduitslag te eindigen. “Ik ben hier heel blij mee. Afgelopen winter heb ik veel getraind en extra op mijn houding gelet. Ik hoop dit seizoen toch wel in de top 5 te eindigen.” Dagwinnaar Walid Soppe neemt na deze wedstrijd de koppositie van Ulrich over in het klassement en is daarmee in zijn nopjes: “Ik wil dit seizoen gewoon kampioen worden!”

Nieuwkomer Dustin Timmermans heeft ook een goed gevoel overgehouden aan zijn optreden. “Mijn eerste race ging erg goed, ik schoof langzaam een stuk of drie plaatsen naar achteren maar kon die plekken op het laatst toch weer goedmaken en daardoor werd ik negende. De tweede race ben ik helaas gevallen. Ik hoop de volgende wedstrijd in Assen ook weer op de negende plek te eindigen.”

Volgende wedstrijd
De 22 coureurs rijden dit seizoen 8 wedstrijden, elk bestaande uit een vrije training, een kwalificatietraining en 2 wedstrijdraces. Aan het eind van het seizoen is de winnaar Nederlands Kampioen. Op 10 mei wordt de derde wedstrijd gereden op de TT Junior Track in Assen. De toegang is gratis.

 

 

 line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019
2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF1…

Visser wint in Berghem, Roelfsema dubbel kampioen
Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kamp…

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Yens van den Bor0
Jaiden Blokzijl0
Thije Ligtermoed0
Rio Olofsen0
Dylan Czarkowski0
Bart van Duinen0
Maxim Westra0
Riccardo Bosgraaf0
Delano Greven0
Nyo de Vits0
Julian van Kalkeren0
Ties Klem0
Sem Ligtenberg0
Jur Wattel0
Alec Willemen0
Loris Veneman0
Maxim van der Pas0
Sem Bijman0