-terug naar nieuwsoverzicht-

Eerste podium voor Guus Boes


De twee laatste wedstrijdraces van het Molenaar NSF100 seizoen leken in geen enkel opzicht op elkaar. Rick Dunnik pakte de winst in de zonnige eerste race maar Guus Boes toonde zich een ware regenrijder door in de tweede race met ruime voorsprong als eerste over de streep te komen. De jonge coureur uit Oosthuizen pakte daarmee zijn eerste podiumplaats.

In de eerste race reden Rick Dunnik, Loran Faber en Djoy Blommers al snel weg van de overige coureurs. Na enkele ronden kon Blommers het tempo niet meer volgen en moest hij de touwtjes wat laten vieren. Jeffrey Buis en Dion Otten zaten achter dit drietal gevolgd door Kas Beekmans, Timo Wieme en Toine Gierkink. Buis zakte in de slotfase van de wedstrijd wat terug waardoor Otten de vierde plaats kon pakken. Dunnik en Faber streden vooraan om de hoogste podiumplaats en beide Staphorsters gaven elkaar weinig ruimte. Het was Dunnik die uiteindelijk met 0,196 seconden voorsprong als eerste de finishvlag zag.

Vlak voor de tweede race kwam de regen met bakken uit de hemel vallen en dat zorgde voor een totaal ander wedstrijdbeeld. Dunnik kende een slechte start en stuitte onverhoopt in de eerste bocht op een aantal vallende coureurs waardoor Faber, Blommers en Buis een voorsprong konden pakken. Het verloop van de beginfase was erg rommelig, iedereen moest wennen aan de regen en de meesten hadden op dit circuit nog nooit op nat asfalt gereden. Na enkele ronden was het Guus Boes die de koppositie pakte en kreeg een sliert aan rijders achter zich aan waaronder de sterk opkomende Thom Molenaar. Halverwege de race moest Molenaar zijn tweede positie door een schuiver afgeven aan Buis. Dunnik reed in de slotfase zijn opgelopen achterstand weer goed door als derde te finishen. Guus Boes werd beloond met een eerste plek in deze tweede race en mocht in het dagklassement de derde plek innemen.

Coureurs aan het woord
Rick Kooistra: “Ik ben erg tevreden over mijn resultaten dit seizoen. In het begin moest ik wel wennen maar later ging het steeds beter. Ook van de training in Spanje in het begin van het seizoen heb ik veel geleerd. Mijn doel was voor dit jaar top 10 en ik ben precies tiende geëindigd. Volgend jaar wil ik graag nog een jaar NSF rijden en hopelijk daarna Moriwaki als dat financieel haalbaar is.”

Rein Saris is ook tevreden over zijn seizoen: “Ik wilde graag in de top 15 eindigen. Dat is gelukt want ik ben vijftiende geworden. Sommige wedstrijden vielen wat tegen omdat ik twee keer ben gevallen. Maar ik heb wel veel geleerd dit jaar en volgend jaar ga ik zeker voor een top 10 klassering! Mijn verbeterpunten liggen in het later remmen en mijn houding op de motor, dat kan op het rechte stuk nog wel wat platter.”

20150912_172921line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Greven verrast in Assen
De eerste drie wedstrijden van het seizoen wa…

Veneman wint voor thuispubliek
Loris Veneman scoorde met zijn overwinning in…

Veneman sterkste in Berghem
Tijdens de tweede wedstrijd van de Molenaar N…

Veneman overtuigt bij seizoensopener in Assen
Loris Veneman heeft bij de openingswedstrijd …

Geslaagde voorjaarstraining in Assen
Op zondag 7 april trapten de coureurs van de …

Molenaar NSF100 Cup in 2019 in nieuwe kleuren
Na 10 jaar heeft het vertrouwde zwart-wit van…

Loris Veneman209
Thije Ligtermoed193
Delano Greven135
Rio Olofsen111
Julian van Kalkeren105
Riccardo Bosgraaf103
Dylan Czarkowski99
Sem Bijman82
Jur Wattel76
Ties Klem61
Alec Willemen58
Nyo de Vits57
Jaiden Blokzijl50
Yens van den Bor22
Bart van Duinen18
Maxim van der Pas10
Maxim Westra7
Sem Ligtenberg4