-terug naar nieuwsoverzicht-

Faber wint, Bijman doet goede zaken en Blommers is pechvogel


De tweede race in strijd om het Molenaar NSF 100 Championship werd wederom gedomineerd door Loran Faber. De Staphorster won beide races met ruime voorsprong op zijn directe tegenstanders en kwam geen seconde in gevaar. Achter hem gebeurde wel veel.
De sterk rijdende Ruben Bijman pakte in de eerste race een zeer verdiende tweede plaats nadat hij de hele race in een stevige strijd was verwikkeld met Djoy Blommers en Dion Otten. Daarachter loerde Colin Velthuizen op aansluiting. Doordat zowel Blommers als Otten in de slotfase van de eerste race onderuit gingen leek die aansluiting er ook te komen. Toch bleef hield Bijman op de streep 2 seconden voorsprong over. Gijsbert Koetsier kwam in de slotfase ongelukkig ten val en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zijn heup even uit de kom is geweest, gelukkig heeft hij geen ernstige verwondingen aan zijn val overgehouden. Voor Marnick Kloosterman en Valentino Imbrogiano was de eerste race al na 1 ronde voorbij doordat beide coureurs vielen en hun weg niet meer konden vervolgen.

Aangetikt na de start
In de tweede race reed Faber opnieuw zonder problemen naar de overwinning. Blommers werd direct na de start aangetikt waardoor hij naast de baan raakte en de controle over de motor even kwijt was. Een goede klassering leek verkeken maar de jonge coureur uit Asperen vocht zich sterk terug in de wedstrijd wat resulteerde in een achtste plek. Opnieuw waren Bijman en Otten met elkaar in strijd om de tweede plaats achter Faber. Otten wist gedurende de race een klein gaatje op te bouwen waardoor hij voldoende ruimte had om de tweede plaats veilig te stellen.

Klassement
De dagoverwinning ging naar Faber, Bijman werd tweede en Velthuizen derde. De Rookies Cup werd gewonnen door Dinand Heijnen. Door zijn goede optreden stijgt Bijman van de zesde naar de vierde plaats. Blommers zakt terug van een tweede naar een vijfde positie in het algemeen klassement.

Coureurs aan het woord:

Djoy Blommers: “In de eerste race zat ik achter Dion. Hij raakte een achterblijver waardoor hij viel en ik hen beide niet meer kon ontwijken en kwam ik in het gras terecht. Toen ik probeerde weer verder te rijden sloeg mijn motor af en viel ik alsnog. Bij de start van de tweede race werd ik geraakt en kwam ik naast de baan terecht. Toch heb ik de knop omgezet en ben ik gaan vechten voor een goede klassering.”

Marnick Kloosterman: “In de eerste race had ik een goede start maar doordat Valentino in de eerste bocht voor me viel kon ik geen kant meer op en viel ik ook. Daardoor was mijn motor kapot en kon ik helaas niet verder rijden. De tweede race ging wel hartstikke goed. Alleen aan het eind sloeg de vermoeidheid wat toe en werd ik nog een paar keer ingehaald.”

Rick Kooistra: “Vandaag ging het op zich wel goed. Ik moest in het begin weer erg aan de baan wennen. Ik had hier al een tijdje niet meer gereden. Tijdens de kwalificatie dacht ik dat ik wel beter had gereden dan een tiende startplek dus dat was wel jammer. De eerste race ging goed, ik was goed weg en kon wat jongens inhalen. In de tweede race zat ik in een klein groepje en werd ik zevende.”

 

Molenaar NSF100 championshipline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Greven verrast in Assen
De eerste drie wedstrijden van het seizoen wa…

Veneman wint voor thuispubliek
Loris Veneman scoorde met zijn overwinning in…

Veneman sterkste in Berghem
Tijdens de tweede wedstrijd van de Molenaar N…

Veneman overtuigt bij seizoensopener in Assen
Loris Veneman heeft bij de openingswedstrijd …

Geslaagde voorjaarstraining in Assen
Op zondag 7 april trapten de coureurs van de …

Molenaar NSF100 Cup in 2019 in nieuwe kleuren
Na 10 jaar heeft het vertrouwde zwart-wit van…

Loris Veneman209
Thije Ligtermoed193
Delano Greven135
Rio Olofsen111
Julian van Kalkeren105
Riccardo Bosgraaf103
Dylan Czarkowski99
Sem Bijman82
Jur Wattel76
Ties Klem61
Alec Willemen58
Nyo de Vits57
Jaiden Blokzijl50
Yens van den Bor22
Bart van Duinen18
Maxim van der Pas10
Maxim Westra7
Sem Ligtenberg4