-terug naar nieuwsoverzicht-

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019


2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF100 coureurs trapten het nieuwe seizoen al af. Op zaterdag 15 december was er de Kick-off bij Arie Molenaar motors in IJsselstein, waarbij maar liefst 13 nieuwe coureurs werden voorgesteld. Er werd uitleg over de competitie gegeven, race-overalls en helmen werden gepast en er werden nieuwe vriendschappen gesloten.

De coureurs van de Molenaar NSF100 Cup kregen op zaterdag 15 december in het pand van Arie Molenaar motors in IJsselstein uitleg over wat ze door het seizoen heen te wachten staat. Van de zestien coureurs zijn er maar liefst 13 nieuwkomers, waarvan er een groot aantal uit de Minibikes afkomstig is. Vaak pas 10 of 11 jaar oud hebben zij al de nodige race-ervaring en zij zullen er zeker alles aan gaan doen om de gevestigde orde, bestaande uit Loris Veneman, Dylan Czarkowski en Sem Bijman, tegenstand te bieden. De nieuwkomers rijden voor een eigen ‘Rookie’ klassement. Dat Rookies sterk kunnen zijn bewees Nick Roelfsema nog in het afgelopen seizoen door niet alleen het Rookie- maar ook het overall kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Nadat organisator Carla Molenaar uitleg over het nieuwe seizoen had gegeven werden de jonge coureurs aan het werk gezet. Samen met rijderscoach Leon Bovee werden de doelstellingen besproken. Aansluitend konden de coureurs bij Damen Motorkleding hun maten op laten meten om met een perfect passende race-outfit aan de start te kunnen verschijnen. Overalls, laarzen en handschoenen werden gepast. Tenslotte werden de hoofden van de jonge talenten professioneel opgemeten door Shoei Helmets, zodat er voor iedere coureur een helm speciaal op maat kan worden klaargemaakt. Veiligheid staat nog altijd voorop in de Molenaar NSF100 Cup. Nieuw in 2019 is de kleurstelling van de Honda NSF100 en de race-outfit: het vertrouwde zwart-wit maakt plaats voor een eigentijds design waarbij er meer rood en blauw aanwezig zal zijn.

Op zaterdag 16 maart zal er nog een workshop volgen bij Damen Motorkleding in Breda, waarbij de jonge coureurs zelf kunnen zien hoe hun race-overall vakkundig op maat gemaakt wordt. Ze zijn dan klaar voor de voorjaarstrainingen en het raceseizoen, die wederom bij het NK Junior Moto Racing zal worden verreden.

De Molenaar NSF100 Cup 2019 coureurs zijn:line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Veneman overtuigt bij seizoensopener in Assen
Loris Veneman heeft bij de openingswedstrijd …

Geslaagde voorjaarstraining in Assen
Op zondag 7 april trapten de coureurs van de …

Molenaar NSF100 Cup in 2019 in nieuwe kleuren
Na 10 jaar heeft het vertrouwde zwart-wit van…

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019
2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF1…

Visser wint in Berghem, Roelfsema dubbel kampioen
Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kamp…

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Loris Veneman100
Thije Ligtermoed72
Dylan Czarkowski58
Delano Greven46
Julian van Kalkeren45
Riccardo Bosgraaf44
Sem Bijman39
Ties Klem28
Nyo de Vits23
Jaiden Blokzijl22
Rio Olofsen21
Jur Wattel19
Alec Willemen16
Yens van den Bor12
Bart van Duinen6
Maxim Westra4
Sem Ligtenberg3
Maxim van der Pas2