-terug naar nieuwsoverzicht-

Loran Faber ongeslagen kampioen!


Het weekend tijdens de GAMMA Racing Days was voor Loran Faber een met een gouden randje. De jonge Staphorster pakte 4 klinkende overwinningen tijdens de vier races en stelde daarmee al ruim voor het einde van de competitie zijn kampioenstitel veilig.

Nog nooit eerder werd een coureur van het Molenaar NSF 100 Championship ongeslagen kampioen. Met nog 4 races te gaan en het maximale aantal te behalen punten voor het kampioenschap is Loran Faber de terechte winnaar van 2016.

Felle strijd om plaats 2
Tijdens de GAMMA Racing Days hield de Staphorster opnieuw alle concurrentie ruim achter zich. Op zaterdag vochten Kas Beekmans, Colin Velthuizen en Ruben Bijman beide races om de tweede plek. Beekmans wist zijn opponenten twee keer voor te blijven. Velthuizen greep net naast de podiumplekken. Nieuwkomer Dinand Heijnen pakte de dagoverwinning in het Rookies klassement.

Mieke Abbink rookies dagwinnaar op zondag
Op zondag viel Bijman in de eerste ronde van de eerste race waardoor hij zijn kansen op een goede klassering zag verdwijnen. Opnieuw streden Velthuizen en Beekmans stevig om de tweede plaats waarbij Velthuizen dit keer Beekmans beide races achter zich wist te houden. Iets verder achterin het veld waren Rookies Dinand Heijnen en Nick Gepken in felle strijd met elkaar. Heijnen probeerde Gepken uit te remmen maar veroorzaakte daarmee een valpartij van beide rijders. Gepken kon doorrijden maar Heijnen moest uiteindelijk de race staken. Een verrassende dagwinnaar in het Rookiesklassement is Mieke Abbink. Met een twaalfde en tiende plek hield zij de andere rookies op afstand.

Coach Leon Bovee is tevreden over zijn pupillen: “Voor mij is het de eerste keer dat ik met deze jonge jongens werk en het is mooi om te zien dat iedereen zo gedreven is. Er zitten zeker een paar talenten bij die we in de toekomst wellicht nog wel vaker zullen gaan zien. Deze klasse is ontzettend belangrijk voor de Nederlandse motorsport. Zeker de jongens die vooraan rijden hebben een goed niveau en mijn streven is om het veld zo dicht mogelijk bij elkaar te krijgen. Dat gaat erg goed als je kijkt dat een paar nieuwkomers al best wat stappen gemaakt hebben sinds het begin van het seizoen. Ik probeer de jongens ook te behoeden voor fouten die hen later kunnen opbreken zoals bijvoorbeeld de houding op de motor en het omgaan met de motor. Als ze nu die fouten niet meer maken dan helpt hen dat straks in een hogere klasse weer verder.”

Coureurs aan het woord

Galip Satici: “Het ging wel lekker zaterdag. Mijn start was de tweede race niet zo goed, maar ik kon al snel mijn plek weer terugpakken. Ik heb in de zomer veel getraind, zowel op de motor als ook mijn conditie. Ik ben tevreden als ik rond de 7e plek eindig aan het eind van het seizoen. Ik moet wel nog werken aan mijn rempunten.”

Kay van Steenbergen: “Ik ben heel tevreden over mijn prestaties. Op zaterdag had ik een goede start maar toch zakte ik al snel wat plekken. Ik heb zelfs Marnick nog ingehaald. In de tweede race ben ik zelfs 15e geworden, ik had Roy nog ingehaald maar hij pakte mij later weer terug. Ik hoop zestiende of zeventiende te eindigen.”

Kas Beekmans: “Ik ben zaterdag twee keer tweede geworden dus ik ben daar erg blij mee. Ik heb veel getraind deze zomer en hoop dat ik deze vorm vasthou. Ik heb geen echt doel voor dit seizoen, ik vind dat ik ’t beter moet doen dan vorig jaar en dat is tot nu toe gelukt. Volgend jaar wil ik voor het kampioenschap gaan. Daarvoor wil ik nog wat meer aan mijn conditie gaan werken.”

Loran Faber Molenaar NSF100 Championship kampioen 2016

 line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Greven verrast in Assen
De eerste drie wedstrijden van het seizoen wa…

Veneman wint voor thuispubliek
Loris Veneman scoorde met zijn overwinning in…

Veneman sterkste in Berghem
Tijdens de tweede wedstrijd van de Molenaar N…

Veneman overtuigt bij seizoensopener in Assen
Loris Veneman heeft bij de openingswedstrijd …

Geslaagde voorjaarstraining in Assen
Op zondag 7 april trapten de coureurs van de …

Molenaar NSF100 Cup in 2019 in nieuwe kleuren
Na 10 jaar heeft het vertrouwde zwart-wit van…

Loris Veneman209
Thije Ligtermoed193
Delano Greven135
Rio Olofsen111
Julian van Kalkeren105
Riccardo Bosgraaf103
Dylan Czarkowski99
Sem Bijman82
Jur Wattel76
Ties Klem61
Alec Willemen58
Nyo de Vits57
Jaiden Blokzijl50
Yens van den Bor22
Bart van Duinen18
Maxim van der Pas10
Maxim Westra7
Sem Ligtenberg4