-terug naar nieuwsoverzicht-

Loran Faber wint alle races van het Molenaar NSF 100 Championship


Nog nooit eerder lukte het een coureur om álle wedstrijden van het Molenaar NSF 100 Championship te winnen, tot dit seizoen. Loran Faber reed het hele seizoen zeer constant en stond daardoor alle wedstrijden op de hoogste trede van het podium. Een terechte winnaar van seizoen 2016.

De strijd om de plaatsen twee en drie was nog niet beslist en daardoor waren Colin Velthuizen en Kas Beekmans best een beetje gespannen op de laatste racedag in Berghem afgelopen zaterdag. Het verschil tussen beide coureurs in het klassement bedroeg slechts 8 punten.

In beide wedstrijdraces streed Beekmans samen met Dion Otten om de tweede plek. Hij wist zijn tweede plaats in het kampioenschap netjes veilig te stellen door in de beide races als tweede te eindigen. Otten kwam in de slotfase van de tweede race ongelukkig ten val maar reed de race wel nog uit.

Velthuizen had het in de eerste race aan de stok met Ruben Bijman. In de slotfase reed Bijman langzaam weg en moest Velthuizen genoegen nemen met een vijfde plaats. In de tweede race kon Velthuizen opnieuw helaas geen tegenstand bieden aan Beekmans omdat hij iets te ver achter lag. Ook in deze race werd hij vijfde, waardoor de derde plek in het kampioenschap voor hem is.

Coureurs aan het woord
Loran Faber: “Ik wist dat ik de eerste coureur ben die ongeslagen kampioen is geworden. Dat is heel gaaf natuurlijk maar dat was niet mijn doel aan het begin van het seizoen, ik wilde gewoon kampioen worden. Toen ik in Assen de titel al pakte was dat voor mij geen reden om wat rustiger aan te gaan doen, ik wilde gewoon lekker mijn ding blijven doen. Wat mijn geheim is? Geen idee eigenlijk, gewoon hard rijden en mijn best doen! Ik heb heel veel geleerd de afgelopen 3 jaar. Ik wil lekker hard blijven rijden de komende jaren, waar dat volgend seizoen zal zijn weet ik nog niet.”

Luuk de Ruiter: “Het ging dit seizoen eigenlijk best goed, in het begin had ik nog wat last met schakelen maar dat ging gelukkig steeds beter en ik ben blij met de resultaten die ik heb behaald. Ik had aan het begin van het seizoen mijn zinnen wel gezet op plek 15. Ik kon al snel een mooie stap maken door sneller te gaan rijden. Komend jaar ga ik Yamaha R125 Cup rijden, daar kijk ik naar uit!”

Maik Duin: “Het seizoen is voor mij wel goed gegaan. Ik ben op mijn vierde gaan crossen en daarna op mijn zesde gaan minibiken. Nu rij ik NSF 100 en dat is nog leuker om te doen omdat het nog wat harder gaat. Het lijkt makkelijker maar dat is ’t toch niet. Ik moet wel nog werken aan mijn zelfvertrouwen en ook om eerder op het gas te gaan. Volgend jaar ga ik nog een jaartje door en dan wil ik graag voor het kampioenschap gaan rijden.”

Kas Beekmans (8)line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019
2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF1…

Visser wint in Berghem, Roelfsema dubbel kampioen
Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kamp…

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Yens van den Bor0
Jaiden Blokzijl0
Thije Ligtermoed0
Rio Olofsen0
Dylan Czarkowski0
Bart van Duinen0
Maxim Westra0
Riccardo Bosgraaf0
Delano Greven0
Nyo de Vits0
Julian van Kalkeren0
Ties Klem0
Sem Ligtenberg0
Jur Wattel0
Alec Willemen0
Loris Veneman0
Maxim van der Pas0
Sem Bijman0