-terug naar nieuwsoverzicht-

Rick Dunnik kampioen!


Al na de eerste race mocht Rick Dunnik zich de nieuwe kampioen van het Molenaar NSF100 Championship noemen. De Staphorster was met elf gewonnen races van de veertien wedstrijden het hele seizoen al oppermachtig. De dagoverwinning ging in Berghem echter naar Loran Faber die profiteerde van een foutje van Dunnik in de tweede race.

Na de start van de eerste race gingen Dunnik en Faber er zoals zo vaak dit seizoen al snel met z’n tweeën vandoor. Faber vertrok sterk vanaf pole maar na enkele ronden was het Dunnik die de kop overnam. Jeffrey Buis en Djoy Blommers vochten met elkaar om de derde plaats. Achter hen zat een grote groep die werd aangevoerd door Dion Otten. Aan het eind van de race nam Faber de kop weer even over maar uiteindelijk was het Dunnik die als eerste de streep passeerde en daarmee zijn kampioenschap veilig stelde. Blommers bleef Buis voor en pakte de derde plaats. De achtervolgende groep was wat uit elkaar gevallen en Otten pakte de vijfde plek net voor Timo Wieme.

Tweede race
In de tweede race zagen we lange tijd een soortgelijk verloop als in de eerste race. Ook nu hadden de beide Staphorsters al snel een gaatje op de rest van het deelnemersveld te pakken en streden Blommers en Buis om de overgebleven podiumplek. Aan het eind van de race wisten de beide achtervolgers de kopgroep te naderen en werd het ineens heel spannend wie de winst zou pakken. Loran Faber was de slimste en kwam als eerste over de streep. De sterk rijdende Buis werd tweede net voor Blommers. Dunnik moest door een klein foutje genoegen nemen met een vierde plaats.

Coureurs aan het woord
Rick Dunnik: “Ik heb goed gereden dit seizoen en mijn start is meestal ook wel goed. Ook heb ik veel gehad aan de instructies van Joey Litjens. Wat ik komend jaar ga doen weet ik nog niet. Ik heb me wel aangemeld voor de voorselectie van de Red Bull Rookies Cup. Verder zijn er nog geen concrete plannen.”

Thijs Sup was niet tevreden over zijn prestaties: “Vandaag had wel beter gekund, het had wat sneller gemoeten. In de eerste race kwam ik Pieter niet voorbij en in de tweede race maakte ik al vroeg in de wedstrijd een foutje met remmen waardoor ik de aansluiting met de groep verloor. Dit seizoen is niet helemaal goed verlopen, ik had gehoopt wat hoger te eindigen. Wel heb ik geleerd eerder op het gas te gaan. Volgend jaar wil ik Yamaha R125 Cup gaan rijden.”

Rick Dunnikline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019
2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF1…

Visser wint in Berghem, Roelfsema dubbel kampioen
Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kamp…

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Yens van den Bor0
Jaiden Blokzijl0
Thije Ligtermoed0
Rio Olofsen0
Dylan Czarkowski0
Bart van Duinen0
Maxim Westra0
Riccardo Bosgraaf0
Delano Greven0
Nyo de Vits0
Julian van Kalkeren0
Ties Klem0
Sem Ligtenberg0
Jur Wattel0
Alec Willemen0
Loris Veneman0
Maxim van der Pas0
Sem Bijman0