-terug naar nieuwsoverzicht-

Rick Dunnik kampioen!


Al na de eerste race mocht Rick Dunnik zich de nieuwe kampioen van het Molenaar NSF100 Championship noemen. De Staphorster was met elf gewonnen races van de veertien wedstrijden het hele seizoen al oppermachtig. De dagoverwinning ging in Berghem echter naar Loran Faber die profiteerde van een foutje van Dunnik in de tweede race.

Na de start van de eerste race gingen Dunnik en Faber er zoals zo vaak dit seizoen al snel met z’n tweeën vandoor. Faber vertrok sterk vanaf pole maar na enkele ronden was het Dunnik die de kop overnam. Jeffrey Buis en Djoy Blommers vochten met elkaar om de derde plaats. Achter hen zat een grote groep die werd aangevoerd door Dion Otten. Aan het eind van de race nam Faber de kop weer even over maar uiteindelijk was het Dunnik die als eerste de streep passeerde en daarmee zijn kampioenschap veilig stelde. Blommers bleef Buis voor en pakte de derde plaats. De achtervolgende groep was wat uit elkaar gevallen en Otten pakte de vijfde plek net voor Timo Wieme.

Tweede race
In de tweede race zagen we lange tijd een soortgelijk verloop als in de eerste race. Ook nu hadden de beide Staphorsters al snel een gaatje op de rest van het deelnemersveld te pakken en streden Blommers en Buis om de overgebleven podiumplek. Aan het eind van de race wisten de beide achtervolgers de kopgroep te naderen en werd het ineens heel spannend wie de winst zou pakken. Loran Faber was de slimste en kwam als eerste over de streep. De sterk rijdende Buis werd tweede net voor Blommers. Dunnik moest door een klein foutje genoegen nemen met een vierde plaats.

Coureurs aan het woord
Rick Dunnik: “Ik heb goed gereden dit seizoen en mijn start is meestal ook wel goed. Ook heb ik veel gehad aan de instructies van Joey Litjens. Wat ik komend jaar ga doen weet ik nog niet. Ik heb me wel aangemeld voor de voorselectie van de Red Bull Rookies Cup. Verder zijn er nog geen concrete plannen.”

Thijs Sup was niet tevreden over zijn prestaties: “Vandaag had wel beter gekund, het had wat sneller gemoeten. In de eerste race kwam ik Pieter niet voorbij en in de tweede race maakte ik al vroeg in de wedstrijd een foutje met remmen waardoor ik de aansluiting met de groep verloor. Dit seizoen is niet helemaal goed verlopen, ik had gehoopt wat hoger te eindigen. Wel heb ik geleerd eerder op het gas te gaan. Volgend jaar wil ik Yamaha R125 Cup gaan rijden.”

Rick Dunnikline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Greven verrast in Assen
De eerste drie wedstrijden van het seizoen wa…

Veneman wint voor thuispubliek
Loris Veneman scoorde met zijn overwinning in…

Veneman sterkste in Berghem
Tijdens de tweede wedstrijd van de Molenaar N…

Veneman overtuigt bij seizoensopener in Assen
Loris Veneman heeft bij de openingswedstrijd …

Geslaagde voorjaarstraining in Assen
Op zondag 7 april trapten de coureurs van de …

Molenaar NSF100 Cup in 2019 in nieuwe kleuren
Na 10 jaar heeft het vertrouwde zwart-wit van…

Loris Veneman209
Thije Ligtermoed193
Delano Greven135
Rio Olofsen111
Julian van Kalkeren105
Riccardo Bosgraaf103
Dylan Czarkowski99
Sem Bijman82
Jur Wattel76
Ties Klem61
Alec Willemen58
Nyo de Vits57
Jaiden Blokzijl50
Yens van den Bor22
Bart van Duinen18
Maxim van der Pas10
Maxim Westra7
Sem Ligtenberg4