-terug naar nieuwsoverzicht-

Rick Dunnik kampioen!


Al na de eerste race mocht Rick Dunnik zich de nieuwe kampioen van het Molenaar NSF100 Championship noemen. De Staphorster was met elf gewonnen races van de veertien wedstrijden het hele seizoen al oppermachtig. De dagoverwinning ging in Berghem echter naar Loran Faber die profiteerde van een foutje van Dunnik in de tweede race.

Na de start van de eerste race gingen Dunnik en Faber er zoals zo vaak dit seizoen al snel met z’n tweeën vandoor. Faber vertrok sterk vanaf pole maar na enkele ronden was het Dunnik die de kop overnam. Jeffrey Buis en Djoy Blommers vochten met elkaar om de derde plaats. Achter hen zat een grote groep die werd aangevoerd door Dion Otten. Aan het eind van de race nam Faber de kop weer even over maar uiteindelijk was het Dunnik die als eerste de streep passeerde en daarmee zijn kampioenschap veilig stelde. Blommers bleef Buis voor en pakte de derde plaats. De achtervolgende groep was wat uit elkaar gevallen en Otten pakte de vijfde plek net voor Timo Wieme.

Tweede race
In de tweede race zagen we lange tijd een soortgelijk verloop als in de eerste race. Ook nu hadden de beide Staphorsters al snel een gaatje op de rest van het deelnemersveld te pakken en streden Blommers en Buis om de overgebleven podiumplek. Aan het eind van de race wisten de beide achtervolgers de kopgroep te naderen en werd het ineens heel spannend wie de winst zou pakken. Loran Faber was de slimste en kwam als eerste over de streep. De sterk rijdende Buis werd tweede net voor Blommers. Dunnik moest door een klein foutje genoegen nemen met een vierde plaats.

Coureurs aan het woord
Rick Dunnik: “Ik heb goed gereden dit seizoen en mijn start is meestal ook wel goed. Ook heb ik veel gehad aan de instructies van Joey Litjens. Wat ik komend jaar ga doen weet ik nog niet. Ik heb me wel aangemeld voor de voorselectie van de Red Bull Rookies Cup. Verder zijn er nog geen concrete plannen.”

Thijs Sup was niet tevreden over zijn prestaties: “Vandaag had wel beter gekund, het had wat sneller gemoeten. In de eerste race kwam ik Pieter niet voorbij en in de tweede race maakte ik al vroeg in de wedstrijd een foutje met remmen waardoor ik de aansluiting met de groep verloor. Dit seizoen is niet helemaal goed verlopen, ik had gehoopt wat hoger te eindigen. Wel heb ik geleerd eerder op het gas te gaan. Volgend jaar wil ik Yamaha R125 Cup gaan rijden.”

Rick Dunnikline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Tappel domineert in Staphorst
Op evenemententerrein ‘De Tippe’ in Staph…

Eerste zege voor Boessenkool in Veldhoven
Na tijdens de openingsrace in Assen zijn goed…

Rookie Roelfsema oppermachtig bij openingsrace in Assen
Nick Roelfsema was de grote winnaar bij de op…

Molenaar NSF100 coureurs klaar voor de start!
Op 24 en 25 maart was het eindelijk zo ver: d…

Winterse workshop bij Damen Leathers Motorkleding
Op het circuit staat veiligheid altijd voorop…

10 jaar MolenaarNSF100 Cup op MOTORbeurs Utrecht
De Molenaar NSF100 Cup gaat in 2018 alweer vo…

Nick Roelfsema171
Damian Boessenkool137
Daniel Tappel126
Twan Smits112
Justin Fokkert89
Roy Klompmakers72
Bastiaan Visser67
Maik Duin65
Kay van Steenbergen51
Loris Veneman42
Sem Bijman37
Dylan Czarkowski35
Luca de Vries34
Sven Dijkstra24
Thijs Westenbrink21
Julius Martakoesoemah21
Timon van Geel10
Dion Horstmann9