-terug naar nieuwsoverzicht-

Rick Dunnik pakt de dubbel in Emmen


Rick Dunnik wist met een dubbele winst in Emmen niet alleen de dag overwinning te pakken, ook nam hij de koppositie in het klassement over van Jeffrey Buis die niet verder kwam dan een derde plaats. Loran Faber reed twee sterke races en werd tweede.

Direct na de start is Dunnik er als een haas vandoor en neemt hij Djoy Blommers, Loran Faber, Jeffrey Buis en Dion Otten mee. De jongens pakken snel een gaatje op de rest. Otten geeft dan iets teveel en gaat onderuit. Hij kan zijn weg helaas niet meer vervolgen omdat zijn motor het begeeft. Achter de kopgroep strijden Kas Beekmans, Timo Wieme, Thom Molenaar, Toine Gierkink en Rick Kooistra voor de vijfde plek. Dunnik voert het tempo vooraan verder op en alleen Faber kan hem volgen. Blommers en Buis vechten dan om de derde plaats.

In de slotfase van de eerste race profiteert Dunnik van enkele achterblijvers waardoor hij het gat met Faber vergroot en hij uiteindelijk eenvoudig de winst pakt. Blommers krijgt Faber in het vizier en komt op de streep enkele tienden van seconden tekort voor de tweede plaats en wordt derde. Buis verliest terrein en wordt vierde.

Het achtervolgende groepje wordt aangevoerd door een sterk rijdende Thom Molenaar die de vijfde plaats opeist voor Kas Beekmans. Gierkink, Wieme en Kooistra raakten wat achterop en werden zevende, achtste en negende. Rein Saris maakt de top tien compleet.

Tweede race
In de tweede race zijn het weer Dunnik, Faber, Blommers en Buis die de kopgroep vormen. Nu gaat Dunnik er snel vandoor en pakt hij een paar seconden op Faber. Blommers en Buis zijn dan weer verwikkeld in de strijd om de derde plaats. Beekmans en Molenaar rijden daar achter en vechten om plek vijf. Uiteindelijk houdt Dunnik bijna 6 seconden over op de streep en pakt hij de dubbel in Emmen. Faber wordt tweede en Buis haalt Blommers net voor de streep nog in en wordt derde. Beekmans is Molenaar voorbij en wordt vijfde.

Dunnik na afloop: “Ik heb goed naar Joey geluisterd en ben meteen vol ervoor gegaan. Dat deed ik ook in de kwalificatie en daardoor pakte ik de pole. Vanaf de start heb ik meteen gepusht en daardoor kon ik beide races winnen. Ik hoop dit jaar kampioen te worden.”

Thom Molenaar reed een sterke race: “Het voelde meteen vanaf het begin van de dag al goed. Doordat ik hier laatst al een keer had getraind had ik veel vertrouwen. De start van de eerste race ging niet zo goed maar ik kon van P9 terug knokken naar P5. De tweede race maakte ik wat fouten maar ik ben erg blij met de zesde plaats.

Bo Kelleners rijdt zijn eerste seizoen Molenaar NSF100 Championship: “Het ging wel goed voor mijn derde wedstrijd op een NSF. Ik heb nog niet vaak een start getraind dus dat is nog een beetje lastig. Ik kon na de start wel wat plekken pakken in de eerste race. De tweede race maakte ik wat schakelfouten. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over mijn prestatie van vandaag.”

 

Rick Dunnikline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Tappel domineert in Staphorst
Op evenemententerrein ‘De Tippe’ in Staph…

Eerste zege voor Boessenkool in Veldhoven
Na tijdens de openingsrace in Assen zijn goed…

Nick Roelfsema318
Damian Boessenkool267
Daniel Tappel235
Twan Smits220
Roy Klompmakers177
Bastiaan Visser157
Maik Duin148
Loris Veneman112
Kay van Steenbergen108
Justin Fokkert89
Dylan Czarkowski88
Luca de Vries72
Julius Martakoesoemah50
Sem Bijman46
Sven Dijkstra45
Thijs Westenbrink43
Dion Horstmann23
Timon van Geel10