-terug naar nieuwsoverzicht-

Selectie 2014 compleet


De selectie van het nieuwe Molenaar NSF100 Championship is compleet. Vier overgebleven kandidaten toonden in januari ten overstaan van Joey Litjens en Arie Molenaar hun race skills op de Euro Indoor Kartbaan in Swalmen en streden om de laatste twee plekken in het kampioenschap. Na verschillende sessies op de motor en diverse aanwijzingen en opdrachten van trainer Joey Litjens bleken de jongens over dusdanig talent te beschikken dat zij alle vier aan de selectie werden toegevoegd. Het totaal aantal coureurs voor het seizoen 2014 komt daarmee op 22.

De eerste selectieronde vond afgelopen december plaats. Hier werden de eerste contouren van de nieuwe groep coureurs al zichtbaar. Gesprekken met Arie Molenaar en Wayne Tessels zorgden voor een eerste verdeling waarna vier coureurs werden uitgenodigd voor een tweede selectieronde op de motor. Joey Litjens was verrast over het niveau van de vier: “Het verschil tussen deze rijders was nu al nihil. Het was de bedoeling om twee jongens te selecteren die er met kop en schouders bovenuit zouden steken maar dat was niet het geval. Alle vier hadden ze al een voldoende basisniveau om straks ook strijd te kunnen geven in de competitie. Daarom hebben we ze alle vier een startbewijs gegeven.”

Joey kijkt al vooruit naar het nieuwe seizoen en verwacht een spannende competitie. “De basis van deze jongens was verrassend goed en daardoor zal de groep straks veel compacter zijn. Dit komt de onderlinge strijd alleen maar ten goede. Ik verwacht dat deze vier jongens vrij snel de aansluiting zullen vinden bij de rest.”

Het merendeel van de selectie bestaat komend seizoen uit nieuwe rijders. Slechts 9 van de 22 coureurs stroomt door vanuit het vorig seizoen, de overige coureurs komen uit de kart-, mountainbike-, minibike-, cross- of grasbaanwereld. Joey vervolgt: “Dat er nu meer coureurs aan de start verschijnen vind ik niet erg. Ik verwacht zelfs dat de verschillen tussen de rijders kleiner zullen worden ten opzichte van vorig seizoen. De focus ligt direct aan het begin van het seizoen op het maken van één groep die qua niveau heel dicht bij elkaar ligt. Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb!”

Het seizoen begint op 5 en 6 april met een trainingsweekend op de TT Junior Track in Assen.line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Greven verrast in Assen
De eerste drie wedstrijden van het seizoen wa…

Veneman wint voor thuispubliek
Loris Veneman scoorde met zijn overwinning in…

Veneman sterkste in Berghem
Tijdens de tweede wedstrijd van de Molenaar N…

Veneman overtuigt bij seizoensopener in Assen
Loris Veneman heeft bij de openingswedstrijd …

Geslaagde voorjaarstraining in Assen
Op zondag 7 april trapten de coureurs van de …

Molenaar NSF100 Cup in 2019 in nieuwe kleuren
Na 10 jaar heeft het vertrouwde zwart-wit van…

Loris Veneman209
Thije Ligtermoed193
Delano Greven135
Rio Olofsen111
Julian van Kalkeren105
Riccardo Bosgraaf103
Dylan Czarkowski99
Sem Bijman82
Jur Wattel76
Ties Klem61
Alec Willemen58
Nyo de Vits57
Jaiden Blokzijl50
Yens van den Bor22
Bart van Duinen18
Maxim van der Pas10
Maxim Westra7
Sem Ligtenberg4