-terug naar nieuwsoverzicht-

Selectie 2014 compleet


De selectie van het nieuwe Molenaar NSF100 Championship is compleet. Vier overgebleven kandidaten toonden in januari ten overstaan van Joey Litjens en Arie Molenaar hun race skills op de Euro Indoor Kartbaan in Swalmen en streden om de laatste twee plekken in het kampioenschap. Na verschillende sessies op de motor en diverse aanwijzingen en opdrachten van trainer Joey Litjens bleken de jongens over dusdanig talent te beschikken dat zij alle vier aan de selectie werden toegevoegd. Het totaal aantal coureurs voor het seizoen 2014 komt daarmee op 22.

De eerste selectieronde vond afgelopen december plaats. Hier werden de eerste contouren van de nieuwe groep coureurs al zichtbaar. Gesprekken met Arie Molenaar en Wayne Tessels zorgden voor een eerste verdeling waarna vier coureurs werden uitgenodigd voor een tweede selectieronde op de motor. Joey Litjens was verrast over het niveau van de vier: “Het verschil tussen deze rijders was nu al nihil. Het was de bedoeling om twee jongens te selecteren die er met kop en schouders bovenuit zouden steken maar dat was niet het geval. Alle vier hadden ze al een voldoende basisniveau om straks ook strijd te kunnen geven in de competitie. Daarom hebben we ze alle vier een startbewijs gegeven.”

Joey kijkt al vooruit naar het nieuwe seizoen en verwacht een spannende competitie. “De basis van deze jongens was verrassend goed en daardoor zal de groep straks veel compacter zijn. Dit komt de onderlinge strijd alleen maar ten goede. Ik verwacht dat deze vier jongens vrij snel de aansluiting zullen vinden bij de rest.”

Het merendeel van de selectie bestaat komend seizoen uit nieuwe rijders. Slechts 9 van de 22 coureurs stroomt door vanuit het vorig seizoen, de overige coureurs komen uit de kart-, mountainbike-, minibike-, cross- of grasbaanwereld. Joey vervolgt: “Dat er nu meer coureurs aan de start verschijnen vind ik niet erg. Ik verwacht zelfs dat de verschillen tussen de rijders kleiner zullen worden ten opzichte van vorig seizoen. De focus ligt direct aan het begin van het seizoen op het maken van één groep die qua niveau heel dicht bij elkaar ligt. Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb!”

Het seizoen begint op 5 en 6 april met een trainingsweekend op de TT Junior Track in Assen.



line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019
2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF1…

Visser wint in Berghem, Roelfsema dubbel kampioen
Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kamp…

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Yens van den Bor0
Jaiden Blokzijl0
Thije Ligtermoed0
Rio Olofsen0
Dylan Czarkowski0
Bart van Duinen0
Maxim Westra0
Riccardo Bosgraaf0
Delano Greven0
Nyo de Vits0
Julian van Kalkeren0
Ties Klem0
Sem Ligtenberg0
Jur Wattel0
Alec Willemen0
Loris Veneman0
Maxim van der Pas0
Sem Bijman0