-terug naar nieuwsoverzicht-

Sterk optreden van Rick Dunnik in Emmen


Met zijn sterke optreden in Emmen laat Rick Dunnik wederom zien dat hij serieus meestrijdt in de top 3 van het klassement in het Molenaar NSF100 Championship. Hij wordt zeer verdienstelijk tweede. Walid Soppe wint beide races en Djim Ulrich pakt de derde plaats.

In de eerste race gaat Dunnik vanaf de derde plek op de grid direct op zoek naar Soppe. Na enkele ronden heeft hij de koppositie zelfs overgenomen. Soppe toont echter zijn klasse en haalt Dunnik vrij snel daarna weer in waarna hij zijn voorsprong langzaam uitbouwt. Met ruim zeventien seconden komt hij als eerste over de streep. Dunnik is volop in gevecht met Ulrich en weet hem in een direct duel voor te blijven waardoor hij als tweede eindigt. Een sterk rijdende Loran Faber blijft Finn de Bruin en Djoy Blommers voor en wordt vierde. Jeffrey Buis moest na een valpartij in de eerste ronde de wedstrijd vanaf de laatste positie voortzetten. Met veel doorzettingsvermogen weet hij toch nog als negende te finishen.

Tweede race
Walid Soppe laat zich in de tweede race niet nogmaals verrassen en is direct goed weg. De koppositie geeft hij niet meer uit handen en rijdt de race vrij eenvoudig uit. Ook nu zitten Dunnik en Ulrich hem op de hielen en blijft het verschil beperkt tot slechts enkele seconden. In een spannende onderlinge strijd wisselen de beide coureurs enkele keren van plek. Aan het eind van de race slaat Dunnik een klein gaatje op Ulrich en stelt hij de tweede plaats veilig. Faber en Buis vechten om plaats vier welke in het voordeel van Buis wordt beslist.

Coureurs aan het woord
Voor Djoy Blommers is dit zijn eerste seizoen in het Molenaar NSF100 Championship. “In de eerste race was ik slecht weg en viel ik van de zevende plek terug naar de vijftiende omdat mij motor haperde. Toen ben ik begonnen aan een inhaalrace en heb ik negen coureurs ingehaald en werd ik toch nog zesde. De tweede race kon ik niet verder dan de zesde plek komen. Ik heb veel geleerd dit jaar, dit is voor mij een hele mooie nieuwe stap na het minibiken. Voor dit jaar heb ik nog geen doel, ik zie dit als een leerjaar. Volgend jaar hoop ik wat meer vooraan te rijden.”

Rick Dunnik: “Ik was de hele eerste wedstrijd met Djim in gevecht en dat was wel mooi. Hoewel ik niet zo tevreden was over mijn start kon ik toch vooraan meestrijden en met Djim vechten om de tweede plek. Gelukkig kon ik hem nog net voorblijven. In de tweede race ging de start wat beter en zat ik weer achter Djim aan. We haalden elkaar een paar keer in. Aan het eind van de race waren er wat achterblijvers waardoor ik een klein gaatje kon slaan. Ik ben erg blij dat ik vandaag tweede ben geworden. Als ik aan het eind van het seizoen in de top 3 eindig is mijn seizoen geslaagd.”

Volgende wedstrijd
De 22 coureurs rijden dit seizoen 8 wedstrijden, elk bestaande uit een vrije training, een kwalificatietraining en 2 wedstrijdraces. Aan het eind van het seizoen is de winnaar Nederlands Kampioen. Op 3 augustus wordt de zesde wedstrijd gereden op de TT Junior Track in Assen. Deze wedstrijd is tegelijkertijd met de GAMMA Racing Days.

 

Rick Dunnik voor Djim Ulrichline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Veneman overtuigt bij seizoensopener in Assen
Loris Veneman heeft bij de openingswedstrijd …

Geslaagde voorjaarstraining in Assen
Op zondag 7 april trapten de coureurs van de …

Molenaar NSF100 Cup in 2019 in nieuwe kleuren
Na 10 jaar heeft het vertrouwde zwart-wit van…

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019
2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF1…

Visser wint in Berghem, Roelfsema dubbel kampioen
Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kamp…

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Loris Veneman100
Thije Ligtermoed72
Dylan Czarkowski58
Delano Greven46
Julian van Kalkeren45
Riccardo Bosgraaf44
Sem Bijman39
Ties Klem28
Nyo de Vits23
Jaiden Blokzijl22
Rio Olofsen21
Jur Wattel19
Alec Willemen16
Yens van den Bor12
Bart van Duinen6
Maxim Westra4
Sem Ligtenberg3
Maxim van der Pas2