-terug naar nieuwsoverzicht-

Succesvol trainingsweekend op afwisselend natte en droge baan


Het eerste trainingsweekend van het Molenaar NSF100 Championship is succesvol verlopen. Op afwisselend een natte en droge TT Junior Track in Assen kregen de coureurs meteen verschillende omstandigheden voor hun kiezen. Vooral de nieuwe coureurs namen een berg aan ervaring mee terug naar huis. Coach Joey Litjens kijkt tevreden terug op dit weekend: “Ik zie een hele actieve en leergierige groep, dat stemt mij heel positief voor het komend seizoen.”

Het trainingsweekend was bedoeld om de rijders een goede start van het seizoen mee te geven. De motor aanvoelen en het vertrouwen weer oppakken stonden centraal. Joey gaf de coureurs veel aanwijzingen om de bochten goed door te komen en tekende regelmatig de juiste lijnen uit. Ook werd het starten een aantal keren geoefend. Het integreren van de nieuwe rijders in de groep verliep vrij makkelijk, er werd enkele malen in koppels gereden waardoor de nieuwe coureurs achter een meer ervaren NSF-er mochten rijden.

Aansluiting vinden
Litjens merkt op dat de coureurs van vorig jaar veel getraind hebben afgelopen winter. “Je ziet dat de ervaren jongens veel op de motor gezeten hebben deze winter. Het was ook goed weer dus je kon langer doorrijden. Daardoor zie ik nu wel een verschil tussen de nieuwe, onervaren rijders en de oude garde. Dit baart mij geen zorgen maar we moeten er wel voor zorgen dat de nieuwe coureurs snel de aansluiting gaan vinden bij de rest.” Het verschil in tijd tussen de snelle ervaren coureurs en de nieuwelingen is dit weekend al met zo’n 10 seconden teruggebracht. De ervaren jongens maken in verhouding minder grote stappen in progressie dan de nieuwe lichting. Voor Litjens is het een uitdaging om de verschillen zo klein mogelijk te maken en te houden. “De groep zal heel compact gaan worden komend seizoen en dat komt de wedstrijden alleen maar ten goede. Ik ga er mijn best voor doen om de competitie nog sterker te maken. Het zou mooi zijn als we straks veel potentiële kanshebbers krijgen voor het kampioenschap.”

Sporteronline.nl
Op zaterdag kregen de coureurs uitleg over het nieuwe talenten-volgsysteem Sporteronline.nl. Dit is een interactief coaching systeem waarbij coach en coureur inzicht krijgen in de prestaties en activiteiten van de betreffende coureur. Coach Joey Litjens volgt op deze manier zijn coureurs niet alleen langs de baan maar ook buiten het racen. De inzichten en data die de coureurs hem via dit systeem bieden zorgen ervoor dat Litjens kan anticiperen op de prestaties en heel gericht advies kan geven om de coureurs te verbeteren.

Coureurs aan het woord
Grasbaan coureur Jurgen Kramer maakte dit seizoen de overstap naar het asfalt en is enthousiast over het eerste weekend: “Ik heb veel geleerd zoals lijnen rijden en starten. Ook het krijt op de baan waardoor je referentiepunten maakt was nieuw voor mij. De komende weken wil ik nog wat vlotter gaan rijden.” Assenaar Quinten Koers heeft al wat minibike ervaring en rijdt nu zijn eerste seizoen in de NSF cup. “Ik heb mijn lijnen verbeterd en mijn snelheid verhoogd. Het is wennen met de NSF ten opzichte van de minibike. Voor dit seizoen wil ik in de top 10 eindigen.” Bibi Damen was minder tevreden over haar trainingsweekend. Het enige meisje in de groep rijdt haar tweede seizoen NSF cup: “Het ging dit weekend niet zoals ik wilde, normaal gaat het wel beter. Als het regent heb ik meestal wel een voordeel maar nu niet. Hopelijk gaat het wel goed tijdens de eerste wedstrijd volgende week.”

Eerste wedstrijd
De 22 coureurs rijden komend seizoen 8 wedstrijden, elk bestaande uit een vrije training, een kwalificatietraining en 2 wedstrijdraces. Aan het eind van het seizoen is de winnaar Nederlands Kampioen. Op 12 april wordt de eerste wedstrijd gereden op Circuit Park Berghem. Publiek heeft vrij toegang tot de paddock en de tribune.

Molenaar NSF 100 Championshipline

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019
2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF1…

Visser wint in Berghem, Roelfsema dubbel kampioen
Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kamp…

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Yens van den Bor0
Jaiden Blokzijl0
Thije Ligtermoed0
Rio Olofsen0
Dylan Czarkowski0
Bart van Duinen0
Maxim Westra0
Riccardo Bosgraaf0
Delano Greven0
Nyo de Vits0
Julian van Kalkeren0
Ties Klem0
Sem Ligtenberg0
Jur Wattel0
Alec Willemen0
Loris Veneman0
Maxim van der Pas0
Sem Bijman0