-terug naar nieuwsoverzicht-

Walid Soppe kampioen!


Zoals het een echte kampioen betaamd won Walid Soppe beide races in Berghem afgelopen zaterdag en mag hij zich de nieuwe Molenaar NSF100 Championship kampioen van 2014 noemen. Een dik verdiende titel die hij met nog een wedstrijd te gaan al mocht opeisen.

In de eerste race kreeg Soppe zijn overwinning zeker niet cadeau. Djim Ulrich maakte het Soppe erg lastig en nam regelmatig de koppositie van de jonge coureur uit Coevorden over. Ook Rick Dunnik streed in het kielzog van Ulrich mee om de punten. Uiteindelijk weet Soppe na vijftien ronden toch de winst naar zich toe te trekken en blijft hij Ulrich op slechts 0,28 seconden voor. Dunnik finisht ook nog net binnen een seconde achterstand op Soppe. De sterk gekwalificeerde Loran Faber, tweede op de startgrid, kan zijn positie helaas niet behouden. Zijn matige start dwingt hem direct al terug naar de vijfde plek. Samen met Jeffrey Buis zit hij een paar seconden van de top drie af. Faber schudt Buis langzaam van zich af en wordt uiteindelijk als vierde afgevlagd.

Ereronde
Slechts een twaalfde positie had Walid Soppe nodig in de tweede race om zijn kampioenschap veilig te stellen. Hij is echter niet van plan om de winst in deze race af te staan en slaat direct vanaf het begin een gaatje met zijn achtervolgers. Loran Faber zit er nu wel goed bij en strijdt brutaal met Djim Ulrich en Rick Dunnik mee om de tweede plaats. Ulrich weet dat het kampioenschap er niet meer in zit maar hij doet er alles aan om zijn tweede positie in het klassement veilig te stellen. Met nog vijf ronden te gaan zet hij de aanval in en passeert hij Faber. Een ronde later komt Faber ongelukkig ten val en is een goede uitslag verkeken. Ulrich pakt daardoor eenvoudig de tweede plaats op enkele seconden gevolgd door Dunnik. Walid Soppe rijdt daarna een mooie ereronde met de Nederlandse vlag. Hij is de trotse zesde kampioen van het Molenaar NSF100 Championship. Soppe: “Ik had het kampioenschap al voorzichtig in mijn achterhoofd. De eerste wedstrijd had ik veel strijd met Djim en was het nog best lastig om te winnen. In de tweede race was mijn plan om direct een gaatje te slaan en dat lukte. Ik ben erg blij met deze titel!”

Coureurs aan het woord
De onervaren Thijs Sup leert veel in zijn eerste seizoen NSF cup. “In de eerste race had ik graag wat meer punten willen halen maar toen ik Gijsbert eenmaal voorbij was kon ik de rest niet meer bijhalen. De tweede race ging best goed, er vielen wat coureurs waar ik omheen kon rijden en toen eindigde ik op een mooie twaalfde plaats. Ik heb eigenlijk helemaal geen ervaring op een motor. Ik heb wel even op een crossmotor gereden maar dat zijn slechts een paar rondjes geweest. Voor mijn eerste jaar in deze competitie ben ik best tevreden over mijn prestaties, ik wil alleen graag mijn snelheid nog verbeteren.”

Hekkesluiter van de ranglijst Gijsbert Koetsier is ook nieuw sinds dit seizoen. Ondanks zijn laatste plaats in het klassement is hij tevreden over zijn debuut tot nu toe. “In het begin van het seizoen was het best lastig en moest ik erg wennen. Daarna ging het wel beter en ben ik best tevreden. Vandaag kon ik in de eerste race nog net voor de laatste bocht Pieter inhalen, dat was mooi. De tweede race ging het wat minder want ik kon helaas niet aanklampen bij een groepje. Doordat er wat coureurs voor me vielen ben ik toch nog zestiende geworden.”

0008

0013

0022

 line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Roelfsema stapje dichter bij kampioenschap in Emmen
Nadat een jaar geleden de wedstrijd in Emmen …

Boessenkool en Roelfsema verdelen punten in Assen
  Nick Roelfsema was tot nu toe heer en …

Boessenkool een tiende te snel voor Tappel in Berghem
Op een zonovergoten circuitpark Berghem trakt…

Roelfsema opnieuw sterkste in Assen
Na de openingsrace van het seizoen in Assen t…

Tappel domineert in Staphorst
Op evenemententerrein ‘De Tippe’ in Staph…

Eerste zege voor Boessenkool in Veldhoven
Na tijdens de openingsrace in Assen zijn goed…

Nick Roelfsema318
Damian Boessenkool267
Daniel Tappel235
Twan Smits220
Roy Klompmakers177
Bastiaan Visser157
Maik Duin148
Loris Veneman112
Kay van Steenbergen108
Justin Fokkert89
Dylan Czarkowski88
Luca de Vries72
Julius Martakoesoemah50
Sem Bijman46
Sven Dijkstra45
Thijs Westenbrink43
Dion Horstmann23
Timon van Geel10