-terug naar nieuwsoverzicht-

Wedstrijden in Emmen vallen in het water, Kas Beekmans kampioen


Kas Beekmans heeft in de voorlaatste race van het seizoen het kampioenschap op een wel heel bijzondere manier veilig gesteld. Door langdurig aanhoudende regenval werd er besloten niet te rijden in Emmen. Met het afgelasten van de wedstrijden en nog maar 1 wedstrijddag te gaan is Beekmans in het kampioenschap niet meer in te halen.

De vrijdag voorafgaand aan de wedstrijddag was er op sommige plaatsen in Nederland net zo veel regen gevallen als normaal gesproken in een maand. Op de vroege zaterdagochtend bleef de regen op kartcircuit Pottendijk met bakken uit de hemel komen. Rijderscoach Leon Bovee liep met de coureurs een rondje over de baan en zag dat er op veel plaatsen plassen stonden. Ook de NSF-crew liep een ronde en wierp een blik op de buienradar, die aangaf dat er nog meer zware regenbuien over het circuit zouden trekken. Er werd overleg gevoerd door de crew met coureurs en ouders en uiteindelijk werd besloten de wedstrijddag af te gelasten, iets dat nog niet eerder is voorgekomen in het bestaan van het Molenaar NSF100 Championship.

Rijderscoach Leon Bovee licht toe waarop de beslissing is gebaseerd. “Ik ben er zelf voorstander van dat er onder alle omstandigheden gereden wordt, dat hoort bij het leerproces. Maar ook veiligheid is een heel belangrijk aspect. Er stonden vanochtend veel plassen op de baan, het water kon gewoon niet weg en op een groot circuit wordt er dan ook niet gereden. De trainingen konden weliswaar uitgesteld worden maar de vooruitzichten van wat er nog meer aan zou komen zagen er ook niet positief uit. Na het nodige overleg te hebben gehad heeft het ons doen besluiten om bij hoge uitzondering de wedstrijddag af te gelasten.”

Beekmans kon daardoor al vroeg in de ochtend zijn kampioenschap vieren. Hij volgt Loran Faber op, die in 2016 ongeslagen kampioen werd. Beekmans werd toen tweede in de eindstand, vlak voor Colin Velthuizen. Dit seizoen begon zoals verwacht: Beekmans en Velthuizen schreven om en om de overwinningen op hun naam. Het leek er dan ook op dat de strijd om de titel tot aan de laatste wedstrijd zou duren. Maar dat veranderde toen Velthuizen na een val met een Moto3 een nare blessure opliep en de wedstrijd in Veldhoven moest missen. Ook de races daarna bleek hij nog niet helemaal fit te zijn. Toch kon Beekmans zich geen fouten permitteren: nog niet eerder in de geschiedenis van de Molenaar NSF competitie waren de Rookies zo sterk. “Ja, afgelopen race was Zonta van den Goorbergh heel snel en Justin Fokkert heeft ook hele sterke races gereden”, zegt Beekmans. “En natuurlijk vind ik het jammer dat Colin geblesseerd raakte, we waren aan elkaar gewaagd. Het is ook wel een beetje gek om op deze manier kampioen te worden maar natuurlijk ben ik heel erg blij met mijn titel!”

De strijd om het Rookie kampioenschap is nog niet beslist. Daarin staat Fokkert aan de leiding. Met 171 punten voorsprong op Twan Smits en nog 200 punten te verdienen gaat Fokkert tijdens de laatste wedstrijddag op 23 september op de TT Junior Track zijn best doen om het kampioenschap veilig te stellen.

090917nw_0007-2-001line

Video

Nieuwsbrief

Rss Feed

Veneman sterkste in Berghem
Tijdens de tweede wedstrijd van de Molenaar N…

Veneman overtuigt bij seizoensopener in Assen
Loris Veneman heeft bij de openingswedstrijd …

Geslaagde voorjaarstraining in Assen
Op zondag 7 april trapten de coureurs van de …

Molenaar NSF100 Cup in 2019 in nieuwe kleuren
Na 10 jaar heeft het vertrouwde zwart-wit van…

Kick-off Molenaar NSF100 Cup 2019
2019 is nog niet begonnen of de Molenaar NSF1…

Visser wint in Berghem, Roelfsema dubbel kampioen
Nick Roelfsema heeft in Berghem zowel de kamp…

Loris Veneman145
Thije Ligtermoed117
Dylan Czarkowski69
Riccardo Bosgraaf67
Delano Greven63
Sem Bijman58
Rio Olofsen53
Julian van Kalkeren52
Ties Klem40
Nyo de Vits39
Alec Willemen35
Jaiden Blokzijl34
Jur Wattel30
Yens van den Bor17
Bart van Duinen10
Maxim Westra5
Maxim van der Pas3
Sem Ligtenberg3